שלום ניתאי וכולם,
הו, השמחה לרשומה שפויה קצת יותר בכל הקשור לדיון המעייף והמיותר של רפואה מערבית VS "רפואה משלימה"!
כמה דברים שאני חושבת שנכון להבהיר לפני שאני ממשיכה:
1. אני למדתי רפואה סינית, מנהלת היום את אתר סינית (שחגג יומולדת 6 שבוע שעבר), שמהווה מרכז מידע בכל הקשור לרפואה סינית.
2. אני משלבת רפואה מערבית עם רפואה סינית בטיפול בי, בבעלי ובבני. לפעמים זה יותר חזק ולפעמים השני, אבל השילוב קיים כמעט תמיד.
יש פעמים שרפואה מערבית לא יכולה להציע כלום, ויש פעמים שרפואה סינית לא עוזרת. כל רפואה ומגבלותיה.
3. אין חיה כזו "רפואה משלימה" או "רפואה אלטרנטיבית". זו המצאה של הרפואה המערבית שפרשה מטריה והכניסה תחתיה את כל מה שאינו נופל בקטגוריה של "רפואה מערבית".
אם ארחיב מעט את סעיף מספר 3, אפשר בהחלט להסיק מכך שרפואה סינית, הומיאופתיה, נטורופתיה, הילינג, דמיון מודרך ועיסוי באבנים חמות אינם קשורים זה לזה בכלום. לכל אחד (בעיקר ל- 3 הראשונים)
מודל מחשבה אחר, היסטוריה אחרת, גישה אחרת, וזה שמסתכלים על האדם כשלם- ביג דיל, כי בינינו, גם בהיסטוריה של הרפואה המערבית קיים העקרון הזה, רק שעם השנים זה
טושטש בגלל כל מיני מניעים שאינם קשורים לטובת המטופל. רפואה סינית אינה קשורה בשום קשר להומיאופתיה וכל שאר המתודות שנזרקו תחת הכותרת "רפואה משלימה", ועם כל הכבוד לרפואה מערבית,
ויש הרבה כבוד, רפואה סינית לא משלימה אותה.
היא בדיוק מה שהיא טוענת שהיא- רפואה סינית.
לאור האמור לעיל, אני לא מתייחסת לדבר הזה, "רפואה משלימה" או כל מילה נרדפת אחרת.
אני מדברת על רפואה סינית.
אציין שיש הרבה מאוד מחקרים שמוכיחים את יעילות הדיקור וצמחי המרפא.
כן, הרבה מאוד מחקרים כאלו. אתם יכולים להיכנס לקישור שצירפתי ולראות באתר, מצד שמאל, גלילה של "מידע נוסף" ושם יהיו הרבה מחקרים.
מה הבעיה שלי עם מחקרים?
שלוקחים משהו שלא קשור לרפואה מערבית, וכופים עליו עקרונות של רפואה מערבית, או יותר נכון של מדע.
לרפואה סינית הגישה שלה, וזה היופי שבה, ואין שום סיבה להתנצל על זה ואסור להוציא את זה ולהגיד "זה לא רלבנטי כי זה לא מדיד ברמה מדעית".
בעוד זה אולי נכון, זה קריטי ברמת המציאות הקלינית. אנשים רוצים שיתייחסו אליהם כאל בני אדם, ולא כאל מחלות. אנשים רוצים שיסתכלו *עליהם* ולא רק על הגרון, או רק על הרגל, או רק על הרחם, או רק על צינור השופכה.
ניתאי לא מחפש מישהו שיחייך אליו וילטף לו את הראש, אני חושבת שהוא מחפש את מה שרופא משפחה אמור להיות- אדם שמתייחס לאדם שיושב מולו- ומתייחס לכל הרבדים, גם המומחיות שלו היא כללית.
רופא אמור להתייחס לאדם, לרפואה סינית אין בלעדיות על הסיפור הזה.
ולראייה- רופא המשפחה שלי מתייחס אליי כאדם, ולא כאל תעודת זהות על סרט נע. אני בטוחה שיש עוד כאלו.
וחברים, בשום מקום לא כתוב שצריך לבחור בין רפואה מערבית לרפואה סינית.
אני לא מבינה מה הבעיה להנות משני העולמות.
ברפואה מערבית אין מושג כזה של "רפואה מונעת", יש טיפול אקוטי וניתוחים. בינינו, גם כבר אין מצב של פתרונות- ל"ד גבוה, סוכרת, כאבי ראש, גזים, תסמונת המעי הרגיש ועוד ועוד- כולם מטופלים ברמה של שליטה במחלה או ברמה של לקחת כדור וזה עובר עד הפעם הבאה, שזה כמובן המון. אבל מה אם היו אומרים לכם שאפשר לנסות להגיע ליותר מזה?
אפשר לנסות להגיע לדבר הזה, שגורם לכם לל"ד גבוה, סוכרת, כאבי ראש, כאבי מחזור וכיו"ב, ולנסות להגיע לדבר הזה שגורם לזה, ולנסות למתן את זה משם? וזאת מבלי להוריד את התרופות המערביות?
ומה אם כתוצאה מהטיפול הזה הייתם הולכים לרופא שלכם שהיה משתומם ומוריד את המינון של התרופה?
ומה אם כתוצאה מהטיפול הזה הייתם פתאום מרגישים שהתקפים כאלו ואחרים שהיו לכם יורדים בתדירות? בעוצמה?
ואם חורף אחד הייתם מחליטים לא לעשות חיסון לשפעת, ולהשתמש בפורמולה של צמחי מרפא סיניים שיעשו את מה שעושה החיסון, רק בלי להכניס חומרים רדומים או מומתים לגוף, בלי כל מיני חומרים שגורמים לפרכוסים
(כפי שגרמו לילדים רבים בארה"ב), או חומרים שגורמים למחלת שפעת בכל מקרה. מה יקרה? אולי בטעות תגלו שזה עובד, ואז מה? עולמכם יתרסק או שפשוט הרווחתם בבריאותכם?
ועוד דבר אחד לפני שאחתום ואמשיך ביום עבודתי:
אתם מתייחסים למילה "פלצבו" כאילו זו מילה גסה, או מילה שלילית.
המילה הזו, ותדירות השימוש בה בויכוח המעייף הזה, רק ממחיש את העובדה שאנשים צריכים יחס אישי, הם צריכים יחס של מטפל מהמטפל שיושב מולם. הם לא צריכים פינוק, הם לא צריכים פוצי-מוצי, הם צריכים יחס.
וכשאני אומרת "הם" אני מתכוונת ל"אנחנו".
ואם הרבה אנשים מגיבים ל"פלצבו", אז אולי הרבה מאוד מהמצבים שפוקדים אותנו מופצצים בכדורים שאינם יעילים, ולא רק בטיפולי "רפואה משלימה" ש"הוכחו" כלא יעילים כי הם רק….. פלצבו…..
אתם מבינים מה זה אומר לחברות התרופות?